EB47601A92

De câte ori nu ai spus minciuna “nu am timp” atât ţie cât şi celor din jur?

Cum nu ştiai că e o minciună? Fii liniştit pentru foarte mulţi oameni nu ştiu că această expresie este una dintre cele mai subtile minciuni pe care o spunem… cel puţin până astăzi când aţi dat peste acest articol, pentru că în continuare veţi descoperi de ce este o mare minciună.

Haideţi să privim mai întâi faptele:

1. Timpul fiecărei zile este acelaşi pentru orice om

Şi totuşi unii oameni par să aibă timp pentru toate lucrurile pe când noi parcă ducem o luptă zilnică cu timpul. Sunt atât de multe lucruri de făcut încât simţi în fiecare zi că ai avea nevoie de concediu (din nou).

2. Cu siguranţă există oameni care au suficient timp pentru toate lucrurile

Da! Am întâlnit oameni relaxaţi cu viaţa pusă în ordine care par să timp întotdeauna pentru tine chiar dacă tu nu vezi ştii ce se află în spatele disponibilităţii aparente. Oameni care au înţeles valoarea şi importanţa timpului şi care-l administrează precum adevăraţi maeştri.

3. Trăim în secolul cel mai dezvoltat tehnologic din toată istoria omenirii, cum să nu ai timp !?

Nu pot uita uimirea pe care mi-a generat-o o emisiune care prezenta cum avea loc procesul de curăţenie acum 100 de ani care dura în medie 48h şi cum în zilele noastre acest timp este redus la 4h cu ajutorul tehnologiei. Paradoxal este că oamenii au inventat atât de multe lucruri care să ne facă viaţa mai uşoară ca de exemplu aspiratorul, telefonul mobil, maşinile automate de spălat, etc. şi totuşi ne simţim mai apăsaţi şi mai aglomeraţi ca niciodată.

Expunerea adevărului: de ce expresia “nu am timp” este o minciună?

1. Pentru că toată lumea are acelaşi timp zilnic

Noi toţi suntem administratori ai timpului nostru, de aceea nu putem dărui timp în plus cuiva şi nu putem ne putem extinde timpul primit. Secretul este în cât de bine fiecare dintre noi îşi administrează timpul.

Cu siguranţă sunt oameni în această lume care reuşesc să facă totul în cele 24h zilnice, atunci cu siguranţă şi noi avem această posibilitate. Tot ceea ce ne lipseşte cu adevărat este cunoştinţa – cum să facem aceasta – şi disciplina să punem în practică această cunoştinţă.

2. Pentru că adevărul din spatele expresiei “nu am timp” este defapt “nu consider ca este suficient de important ca să acord din timpul meu”

Ca să-ţi demonstrez veridicitatea acestei afirmaţii vreau să-ţi adresezi următoarea întrebare: când a fost ultima dată când nu ai avut timp să mergi la toaletă? Fii sincer cu tine pentru că răspunsul la această întrebare este niciodată. Pentru lucrurile cu adevărat importante întotdeauna avem timp, trebuie doar să recunoaştem acest lucru şi să fim sinceri cu noi înşine.

Astfel întotdeauna oricine va avea timp pentru lucrurile importante, pentru că noi suntem cei care decidem dacă să dăruim din timpul nostru sau nu.

3. Totul se rezumă la priorităţi

Am mers alături de diverşi prieteni în diferite locuri iar când ne întoarceam acasă paradoxul era că unii erau epuizaţi iar alţii încărcaţi ca după o vacanţă. Tot grupul a avut parte de aceleaşi activităţi doar că unii au avut priorităţile puse în ordine şi au ştiut când este timpul potrivit pentru fiecare lucru. Astfel când a fost timpul distracţiei au fost 100% acolo iar când a venit timpul odihnei s-au retras elegant fără să facă nici un compromis.

În concluzie

Poate că până acum nu aţi ştiut aceste lucruri şi aţi tot fost prinşi în capcană. De acum încolo vreau să să vă luaţi responsabilitatea administrării timpului ca nişte oameni maturi, fără minciuni şi fără scuze.

Când ai să te mai surprinzi spunând “nu am timp” – şi ai să o faci – să-ţi aminteşti de acest articol şi să te corectezi spunând “o să-mi fac timp” sau un simplu “nu”.

Prin mentori învăţăm să stăpânim timpul.

Fi-ţi vigilenţi şi spuneţi şi prietenilor voştri!

Învaţă. Practică. Fii mentor.

semnatura de mana Blanaru Alexandru2