Despre clubul de mentorat pentru adolescenți

Adolescența este perioada de tranziție spre maturitate, perioada de autocunoaștere și proiectare a idealurilor în viață. Este momentul stabilirii identității de sine și de formare a caracterului.

Să fii adolescent în ziua de azi nu este ușor deloc. Trăim într-o lume digitalizată iar folosirea excesivă a dispozitivelor electronice aduce cu sine consecințe nefaste precum incapacitatea de a comunica și de a-ți exprima emoțiile într-un mod sănătos. Astfel ceea ce adulții de azi au dobândit cu ușurința în copilăriile prin joacă și socializare cu alți copii de-o seamă, bătând mingea de dimineață până seara, a devenit astăzi o provocare pentru tinerii de azi. Putem observa cu ușurința noua realitate observând tinerii care cică „petrec” timp împreună, stând fiecare pe telefonul său fără nici un fel de interacțiune.

Accesul la internet cu tot felul de informații, unele de-a dreptul ciudate și chiar periculoase, reprezintă o altă provocare care creează dificultăți și confuzie în însușirea propriilor valori și de formare sănătoasă a caracterului. Ce să mai vorbim de încredere în sine și decizii bune… !?

Clubul de mentorat pentru adolescenți are ca scop principal asigurarea unui context potrivit prin care un grup restrâns de adolescenți să fie provocați în activități educative prin care să se dezvolte, să se descopere și să-și pună bazele unui caracter frumos și puternic, toate acestea având loc cu îndrumarea unor mentori responsabili.

„Nu-ți dori o viață mai ușoară, ci mai multă putere.

Nu-ți dori mai puține probleme, ci mai multe abilități.

Nu-ți dori mai puține provocări, ci mai multă înțelepciune.”

– Jim Rohn, antreprenor, autor și speaker

Cui se adresează programul?

Clubul de mentorat se adresează adolescenților cu vârstele cuprinse între 12 – 20 ani.

Obiectivele clubului de mentorat pentru adolescenți

Ca adolescent adesea te regăsești trecând prin momente dificile care te fac să te îndoiești de tine, să îți pierzi încrederea în propriile forțe și să te pună la pământ. Școala, prietenii, uneori chiar și familia îți ridică nenumărate provocări zilnice care te pot face să te simți copleșit. Fără sprijinul potrivit, riști să te retragi în tine și să dezvolți frici care te vor împiedica să îți atingi propriile visele și dorințele. Adesea ca adolescent se simți neînțeles de către cei din jur și nu știe încotro sau cum să cauți ajutor.

Acest program te va ajuta să:

 1. Formarea a caracterului prin însușirea unor valori personale pozitive care vor reprezenta fundația unui caracter puternic;
 2. Crearea unui grup de suport în vederea sprijinirii emoționale pentru ca tânărul să reușească să depășească cu bine momentele dificile ce se vor ivi în calea sa;
 3. Formarea unei imagini de sine sănătoase în vederea prevenirii activităților riscante (alcool, droguri, furt, etc.);
 4. Punerea la dispoziție a unor mentori care să ajute în calitate de ghizi al grupului la soluționarea diverselor situații conflictuale din viața de zi cu zi (bullying, stress școlar, organizarea timpului, păstrarea echilibrului);
 5. Să creeze un spațiu de discuție sigur în care tinerii să-și poată descărca bagajul emoțional și să-și găsească sprijinul de la colegi care trec sau au trecut prin situații similare;
 6. Dezvoltarea rezilienței prin însușirea unor proiecte personale tematice individuale în cadrul clubului.

Programa întâlnirilor tematice a clubului de mentorat pentru adolescenți

poza grup elevi
poza grup elevi
poza grup elevi

Desfășurarea clubului de mentorat pentru adolescenți

Programul se va desfășura printr-o întâlnire săptămânală de 90 de minute pe parcursul a 4 luni de zile. Ora și locația va fi stabilită de comun acord cu persoanele înscrise. Întâlnirile pot fi la alegere online sau fizice (doar pentru orașul Bacău).

Fiecare sesiune va fi facilitată de unul din mentorii noștri.

Pentru învățare se va folosi metoda de creștere în grupuri restrânse. Aceasta e foarte simplă, dar extrem de eficientă. Grupurile mici implică comunicarea bilaterală într-un mediu încurajator. Valorile nu se predau, ele să explorează.

Grupurile restrânse sunt eficiente pentru că:

 • Sunt organizate în grupuri de 6 până la 12 oameni;
 • Conferă fiecărui participant o „voce” și o oportunitate pentru a se exprima;
 • Sunt menite să evidențieze și să promoveze creșterea personală.
Atelier dezvoltare personala Blanaru

Despre mentorul/mentorii programului

Alexandru Blanaru este fondatorul Mentor Academy și lucrează cu tinerii ca trainer din 2014 până în prezent. Absolvent al Facultății de Științe Economice, specializarea Administrarea Afacerilor și membru certificat în echipa Maxwell Leadership România, a participat în diverse proiecte educaționale adresate tinerilor pe subiecte precum: educație pentru sănătate, educație antreprenorială, formarea caracterului, comunicare, lucru în echipă, voluntariat, leadership și altele. În prezent Alexandru continuă să creeze și să livreze activități educative tematice pentru diferite organizații,, folosind metode non-formale de învățare, cât și activități de coaching și mentorat complementare pentru a sprijini tinerii să se dezvolte armonios.

portret John Maxwell

Investiție

Abonament lunar

250 lei/ lună
 • Se achită la începutul fiecărei luni
 • Bonus o sesiune gratuită de coaching individual
 • după finalizarea programului de 4 luni

Program complet

800 lei/ 4 luni
 • Se achită la începutul programului
 • 20% reducere
 • Bonus o sesiune gratuită de coaching individual

Garanția satisfacției

Nu rata ocazia să:

 • Faci parte dintr-o comunitate de tineri cu provocări asemănătoare ca ale tale;

 • Beneficiezi de îndrumarea și sprijinul unui mentor cu experiență care să te ghideze să iei deciziile cele mai bune pentru tine;

 • Îți depășești fricile și să capeți încredere în tine;

 • Te descoperi mai bine și să îți formezi un caracter puternic;

 • Socializezi cu persoane noi cu interese asemănătoare cu ale tale, alături de care să te bucuri de activități de echipă.

Scrie-ne dacă te putem ajuta cu informații suplimentare

NUME

EMAIL

TELEFON

MESAJ