Visul Mentor Academy de început

Iată că după o lungă perioadă de muncă şi pregătire, platforma Mentor Academy a devenit realitate.

Totul a plecat de la un vis, ca urmarea a problemelor cu care societatea de astăzi se confruntă.

Aproape că nu este zi să nu aud sintagmele: “n-ai ce să faci în ţara asta”, sau “nu sunt locuri de muncă pentru tineri”. Culmea că un lider în aria dezvoltării personale Brian Tracy spune că “astăzi trăim în secolul cu cele mai multe oportunităţi care au existat vreo dată din toată istoria omenirii”. Atunci cum se face că dacă trăim în momentul istoric cu cele mai multe oportunităţi, oamenii au probleme reale în a găsi de muncă? … există o problemă.

Meditând la aceste lucruri, am realizat că ambele puncte de vedere sunt adevărate şi mi-am adresat următoarea întrebare: care este problema defapt?

Nu mi-a trebuit mult să realizez că problema nu este în faptul că nu sunt locuri de muncă, ci în faptul că tinerii din ziua de astăzi (şi nu numai) nu sunt suficient de pregătiţi pentru un loc de muncă. Şi o spun din propria experienţă.

Am absolvit în 2012 Facultatea de Ştiinţe Economice şi am fost printre cei mai buni din generaţia mea, pentru că ştiam că dacă vreau să reuşesc trebuie să trag tare. Însă la sfârşit m-am trezit într-o realitate complet diferită, aveam studii, aveam diplomă însă nu ştiam să fac nimic concret, lucru care se căuta pe piaţa muncii.

Am trecut peste acest hop, găsindu-mi locul într-un final în societate iar acum am ajuns să fiu solicitat din mai multe părţi să lucrez pentru X sau Y organizaţie. În realitatea vieţii mele oamenii mă solicită peste puteri şi nu pot să răspund pozitiv tuturor solicitărilor, asta în timp ce alţii se plâng că nu au de muncă.

Trăind şi realizând aceste lucruri descrise mai sus, Dumnezeu mi-a pus pe inimă un vis: să caut o soluţie prin care să ajut oamenii, şi în special tinerii din ziua de astăzi, să se pregătească mai bine pentru oportunităţile pe care acest secol le oferă. Să devină competenţi, cu un caracter preţios care să creeze o lume mai bună, acolo unde trăiesc, cu ceea ce au, atât cât pot ei de bine pentru noi toţi…

Misiunea Mentor Academy

Misiunea principală Mentor Academy este de a pregăti oamenii şi în special tinerii atât profesional și cât şi vocațional prin însușirea mentoratului ca formă principală de dobândire a abilităților și competentelor.

În acest sens, obiectivele noastre sunt:

  • Dezvoltarea platformei web astfel încât tinerii (și nu numai) să poată accesa cele mai bune servicii de mentorat din orașul lor
  • Crearea de parteneriate cu mentori competenți dintr-o arie cât mai diversificată de specializări
  • Dezvoltarea de programe de formare bazate pe principiile Mentor Academy
  • Extinderea conceptului Mentor Academy la nivel național și internațional
  • Combaterea discrepanţei dintre sistemul educaţional actual şi realitatea de pe piaţa muncii

Apel la acţiune

Timpul pentru a acţiona în direcţia unui viitor mai bun este acum !

Mentor Academy valoarează zero fără implicarea ta şi a celor din societatea noastră.

Astfel fie că îţi cauţi un mentor, fie că vrei să te instruieşti cu mentorii noştri sau vrei să fii un mentor partener, momentul potrivit este acum.

Nu fi doar un spectator care zice: “ah ce frumos e, dar nu e pentru mine”, pentru că cea mai bună cale pentru a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi tu singur şi nu poţi face acest lucru de unul singur, ai nevoie de oameni care au reuşit, oameni care să te inspire şi oameni care să te ghideze şi să-ţi fie mentori. Ar fi un mare păcat să citeşti tot acest articol şi să alegi să nu faci nimic pentru tine…

Aşa că îti propun să:

  1. Să descarci cadoul nostru şi să-l citeşti prin abonarea la newsletter-ul Mentor Academy de pe prima pagină
  2. Să ne urmăreşti pe facebook
  3. Să explorezi programele curente de formare şi să îti planific să te înscrii cât mai curând, în special la cele gratuite.

“Pentru că viitorul aparţine celor competenţi”