poza Mentorat la locul de munca
Aproape 70% din companiile care se găsesc în clasamentul Fortune 500 au adoptat programe de mentorat, iar aceasta vorbeşte clar negru pe alb despre importanţa acestor programe. Peste tot sunt căutaţi oameni de calitate competenţi în diverse arii care fac din imposibil posibil şi aduc profit pentru companii.

Potrivit unui sondaj de Robert Half International, 94% din directorii din SUA spun că prezenţa unui mentor este deosbit de importantă pentru cei care se găsesc la începutul vieţii profesionale. Companiile din toate categoriile ar trebui să ştie că mentoratul este un instrument puternic care încurajează creşterea profesională a angajaţilor şi formează din timp tinere talente care vor fi oamenii cheie de mâine.

În continuare vă invit să vedem împreună câteva avantaje ale programelor de mentorat:

1.Adaptarea la mediul de lucru

Toţi cei care au de-a face pentru prima dată cu un loc de muncă, vor avea acel sentiment de inconfort care îţi spune că nu prea aparţii de acel loc.
Un mentor care se coboară la nivelul tău te poate ajuta să previi sau să treci peste aceste sentimente de anxietate, să te ajute să te adaptezi şi să creeze o prietenie prin care să te introducă în cultura companiei. Prin acest parteneriat win-win, noul angajat va reuşi să se adapteze mult mai uşor la politica şi priorităţile firmei.

2.Modelarea pozitivă

Aşa cum un coleg negativ de muncă poate să amărască atitudinea şi celui mai bun angajat, un coleg de muncă pozitiv poate insufla încredere, optimism şi satisfacţie la locul de muncă. Mentorii adevăraţi îşi direcţionează cu pricepere influenţa, modelând etica, valorile şi atitudinile importante pentru companie în sufletul angajaţilor.
Acest lucru creează un efect de multiplicare care se poate extinde în toată organizatia şi ajută la crearea unui brand puternic.

3.Dezvoltarea carierei

Beneficiile mentoratului au un dublu efect, afectând simultan atât mentorul cât şi ucenicul. Astfel abilităţile dobândite prin mentorat incluzând comunicarea, managementul relaţiilor, depăşirea obstacolelor, sunt importante în dezvoltarea carierei. Devenind un mentor poţi inspira angajaţilor sentimentul responsabilităţii, al conducerii şi al contribuţiei adus în succesul companiei.

4.Vânarea talentelor

Mentorii de succes nu doar vor creşte în lideri eficienţi de business ci de asemenea vor căpăta abilitatea de a identifica potenţialul angajaţilor. Acest lucru va favoriza dezvoltarea capacităţilor neexplorate din interiorul organizaţiei care în timp vor duce la dezvoltare fără costuri suplimentare.

5.Stabilitatea forţei de muncă

Relaţiile pozitive între angajaţi reduc fluctuaţia forţei de muncă, încurajează loialitatea şi nu în ultimul rând creează un mediu plăcut la locul de muncă. Mentoratul formal sau informal ajută de asemenea la întârirea legăturilor sociale care ajută în rezolvarea disputelor interne şi depăşirea relaţiilor negative.

Oportunitatea

  1. Dacă eşti proprietarul unei firme cu angajaţi şi vrei să începi să beneficiezi de avantajele programelor de mentorat, atunci nu ezita să apelezi la noi prin pagina de contact. Pentru mai multe detalii click aici.
  2. Dacă în viitor vrei să fii implicat în programe de mentorat şi să faci practică sub îndrumarea unui mentor într-o companie, atunci te rugăm să completezi câmpul de mai jos cu numele şi adresa de email, ca să fii sigur că vei fi printre primii care vor afla noile oportunităţi de mentorat din oraşul tău.

Notă: Momentan oportunităţile de mentorat „Mentor Academy” sunt disponibile doar pentru oraşul Bacău.

Articol inspirat de pe blogul General Assembly

Învaţă. Practică. Fii mentor.

semnatura de mana Blanaru Alexandru2